Карл Хайнц Румениге, Байерн
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Румениге: Новият сезон може да започне през декември

Босът на Байерн Мюнхен Карл Хайнц Румениге заяви, че новият сезон в Бундеслигата може да започне дори през декември. Според него първата цел на всички във футбола трябва да бъде завършането на този сезон.

„Причините са две. Първата е, че трябва да има спортна справедливост. Втората – само така ще минимизираме икономическите проблеми. Дори ако тряба да го започнем довършването през септември. И съответно – новият сезон да започне през декември. Това е напълно възможен сценарий. Никой не знае каква ще е здравословната и политическата перспектива“, обясни Румениге пред „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“.

Румениге критува президента на УЕФА

Според него, ако сезонът не бъде завършен това ще доведе до обща загуба за клубовете от 770 млн. евро. Босът на Байерн също така разкритикува позицията на президента на УЕФА Александър Чеферин. Той каза, че сезонът може да бъде анулиран, ако не бъде завършен до края на юни. „Трябва да завършим сезона. Няма значение кога“, твърд бе Румениге.

Той добави, че пандемията и идващата икономическа криза със сигурност ще се отразят на Байерн. „Мисля, че ние ще се справим по-добре от повечето други клубове в Бундеслигата. Но и ние ще имаме трудности, ако не се играе още дълго време футбол“, завърши легендата.

- реклама -