Румен Радев започва още в понеделник консултациите за правителство

Румен Радев започва още в понеделник консултациите за правителство. Президентът Румен Радев реши да не протака консултациите с парламентарните партии за съставяне на правителство. И ще ги проведе в ускорен формат като започва още в понеделник.

В първия работен ден от следващата седмица държавният глава е насрочил срещи

на първите три по големина парламентарни групи ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ. Засега от президентството не са обявила кога са консултациите с останалите четири парламентарни групи, но вероятно ще се проведат във вторник.

От 9 часа държавният глава ще проведе консултации с парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

В 11 часа президентът ще приеме представители на парламентарната група на „Движението за права и свободи“, а от 14 часа Румен Радев ще се срещне с представители на парламентарната група на „Продължаваме Промяната-Демократична България“.

Бързото насрочване на консултациите с трите най-големи партии показва,

че президентът не възнамерява засега да отпусне допълнително време на политиците за преговори. Разговорите за правителство между партиите така или иначе прекъснаха, след като на поканата на ГЕРБ се отзоваха само ДПС и ИТН. А впоследствие партията на Слави Трифонов обяви, че няма да подкрепи кабинет с първите два мандата, а иска третия.

Вижте още:

- реклама -