Радев, Баба Марта
сн. БГНЕС

Румен Радев за досиетата „Пандора“: Правете разлика между хора на държавни постове и хора от бизнеса

Службите са длъжни да предоставят информация по досиетата „Пандора“. И аз очаквам такава. Това заяви президентът Румен Радев.

Той сподели, че е бил изненадан от появата на името на Николай Младенов в „Пандора“. Каквато информация имате и вие, такава и аз, обясни президентът през журналисти.

Явно ще излизат още много хора, но правете разлика между хора, които заемат държавни постове и хора от бизнеса, обясни Радев.

Запитан от кои партии ще приеме подкрепа на втори тур, президентът отговори, че приема подкрепа от всички български граждани, както винаги го е правил.

По повод критиките, които се отправят към него от опонентите му в кампанията, Радев каза: Така са решили, така го правят. Нямам намерение да влизам в този тон, имам много друга работа. Знаете какво е разписанието на президента.

Всеки един проблем на служебното правителство се пренася върху президентската кампания. Това явно е част от играта, така са решили, толкова могат, така го правят, коментира Радев. Във всички виждам сериозен опонент, всеки има правопда изложи идеите си, не деля кандидатите за президент по никакви признаци, допълни той.

На въпрос дали ще участва в дебатите, на които го поканиха Лозан Панов и проф Анастас Герджиков, Радев отговори: Направете един списък с всички, които желаят, и ще участвам. Имам и друга работа.

По повод становището, което е изпратил до КС по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков, президентът обясни, че това е абсолютно правен казус и няма нищо общо личността Кирил Петков.

Източник: 24 часа

- реклама -