консултации, Продължаваме промяната, Румен Радев, Кирил Петков, Асен Василев, коалиционно споразумение

Румен Радев връчи мандата за съставяне на кабинет, Петков е номиниран за премиер (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев връчи днес мандата за съставяне на правителство на “Продължаваме промяната“.

 

Председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ представи състава на кабинета.

ПГ на коалиция „Продължаваме промяната“ предлага за премиер Кирил Петков, който да получи мандат за съставяне на кабинет, заяви Гюров.

„Върху Вас и партиите в коалицията пада отговорността да се справите с корупцията и беззаконието, с неравенствата и несправедливостта, която те пораждат. Като министър вие се уверихте колко силна е дълбоката държава. Ваш основен ресурс е подкрепата хора. Ако не направите решителни промени в прокуратурата, няма да спечелите тази битка. Законността е най-важната битка, от която зависят всички останали. Вярвам, че вие ще намерите сили да го направите. Гласът от площада и гласът от урните искат да направите това и да не го разочаровате“, обърне се президентът Румен Радев към Кирил Петков, издигнат за министър-председател.

Петков на свой ред поясни, че за него е чест и отговорност да приеме папката от Радев.

Вие започнахте промяната, сега е време заедно да свършим работата докрай, каза той  и добави, че българският народ трябва да почувства, че политиците вършат работата. Увери, че ще вкарат всички усилията и обещанията да станат реалност.

Върна му директно проектосъстава за кабинет и обеща да не губят време. Изрази надежда кабинетът да бъде факт още в понеделник.

По-късно през деня ПП ще представи структурата и състава на Министерския съвет.

- реклама -