Радев
Снимка: БГНЕС

Румен Радев: Театър за наивници, добре зная откъде идват атаките

Това е театър за наивници. Аз знам много добре откъде идват атаките срещу мен и категорично не приемам да се намесват семействата в тази битка, която се води.

Това коментира в Плевен президентът Румен Радев, който заряза символично лозята на полето на Института по лозарство и винарство

„Лозето не ще молитви, то иска мотика – така и с българската политика. Трябва умно да зарежем българското лозе така, че да дадем шанс на най-добрите филизи и да изрежем излишните, ако искаме да има плод. Трябва да мислим кой ще бъде най-добрият купаж така, че да даде наистина един добър резултат. Трябва да работим. Иска се добра преценка, иска се правилен избор. Надявам се, че заедно като народ ще дадем този шанс на 4 април“, направи аналогия между политиката и лозарството президентът Радев.

Държавният глава коментира темата за коалициите. „Явно това е неизбежно. Виждаме какъв е паритетът. По всичко личи, че ще имаме един доста фрагментиран парламент. Дали това е добре или зле, ще покажат изборите, ще покаже мъдростта на тези партии, които влязат вътре така, че да се отстоява националният интерес“, допълни още Радев.

Държавният глава коментира и апела на премиера Бойко Борисов да не се намесват децата в предизборната кампания и политиката. Премиерът вчера защити сина на Радев.

„Мисля, че това е театър за наивници. Знам, много добре откъде идват атаките към мен и моето семейство. Категорично не приемам да се намесват семействата и да бъдат преследвани. Знаете, че протестите на българите са закономерен резултат от политиката и действията на министър-председателя. Българите от месеци протестират под прозорците на Министерски съвет, но там няма никого„, заяви още президентът Румен Радев.

Според него има много бизнеси, засегнати от противоепидемичните мерки в страната, а парите, по думите му – раздавани от телевизора, не достигат до най-засегнатите българи.

- реклама -