сн. БГНЕС

Румен Радев: Със служебното правителство се връща държавността

Президентът обяви, че със служебното правителство започва да се връща държавността. „Два месеца са прекалено малък период, за да се направят някакви съществени неща, но съм убеден, че хората в този кабинет ще направят всичко възможно, за да го усетят българите“, каза още Радев по време на посещението си в дряновското село Руня.

Вчера бившият финансов министър Кирил Ананиев обяви, че при първия служебен кабинет държавният глава му е оказвал натиск да уволни шефовете на приходните агенции.

Днес Радев определи това като комичен опит Ананиев да се изкара герой. „Внезапният напън на господин Ананиев да се пише на герой, който с тялото си брани шефовете на агенциите от уволнение, е повече от комичен“.

„Време е да освободим България от усещането, че има незаменими хора. Започва да се връща държавността в България. Това е най-важната задача, както казах и при тяхното представяне – българите да бъдат убедени, че има укрепване на тази държавност, че се завръща нормалността“, заяви президентът в отговор на журналистически въпроси за смяната на кадри на управленски нива в изпълнителната власт.

- реклама -