Румен Радев: Разминаваме се в оценката за ефективността на Антикорупционната комисия

„Имаме разминаване в позицията за ефективността на Антикорупционната комисия, доколко се осъществява реален контрол от НС, както и разминаване в становищата за нормативната база“. Това заяви след проведения КСНС президентът Румен Радев.

На КСНС не беше подписано общо становище.

Президентът настоява НС да разгледа нов закон за борба с корупцията, да създаде временна комисия, която да проучи дейността на КПКОНПИ. Също така според него пълните протоколи от проверките трябва да бъдат публични.

Радев нямал намерение да свиква този КСНС.

„Помните, че преди година и половина изразих ясно своите резерви, предложих ясни принципни механизми, които бяха отхвърлени от управляващото мнозинство. Наложих вето на антикорупционния закон. До момента обаче срещам съпротива. Предупредих, че ако това не се случи разпадът ще продължи. Предупредих и политическите партии да се чистят от корумпирани кадри, ако искат да се видят на политическия хоризонт”, отбеляза на пресконференция държавният глава.

Според Радев случаят с „Апартаментгейт” ясно показвал, че има криза на държавността и този проблем касаел националната сигурност. „Докладът, които изисках за КПКОНПИ разкрива неефективността на тази комисия”, категоричен е президентът.

- реклама -