сн. БГНЕС

Радев пак при протестиращите: Най-важното е да няма полицейско насилие

„Най-важното е да няма полицейско насилие“. Това каза президентът , който разговаря с граждани пред сградата на „Дондуков“ 2. „Надявам се, че правителството няма да се компрометира и да се превърнем в полицейска държава“, подчерта Радев.

Междувременно движението по булевардите „Дондуков“ и „Цар Освободител“ е блокирано от протестиращи, събиращи се в Триъгълника на властта за поредната вечер на антиправителствен протест в София. В района има засилено полицейско присъствие. Група демонстранти по-рано се опита да блокира движението по бул. „Цар Освободител“, като недоволните пресичаха непрекъснато пешеходната пътека пред сградата на Българската народна банка, но полицията успя да осуети провокацията.

Припомняме, че по-рано днес от СДВР призоваха да не се правят блокади на улици в София. От службата призоваха да се запази обществения ред. Нека да бъдем разумни и протестите да са мирни.

Малко след 21.30 вечерта Румен Радев публикува пост във Фейсбук профила си, в който критикува действията на полицията по премахването на блокадите.  Ето какво написа той:

„В последните дни правителството предприе полицейски мерки срещу протестиращите граждани. В опитите си да избегне поемането на политическа отговорност, изпълнителната власт въвлича силите на реда в конфликт с хилядите протестиращи българи. Цената плащат онези, които настояват за законност, и редовите служители на реда.“

 

- реклама -