Румен Радев: Президентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред

„Президентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред“. Това заяви президентът Румен Радев, който отчита на „Дондуков“ 2 третата година от мандата си. Като пример посочи изборното законодателство. Той подчерта, че е наложил вето на 7 закона.

„Продължих да съм бариера на лобисткото законодателство. Там, където виждах, че има нарушения в конституцията, сезирах и КС. Въпреки преодоляването на тези вета, понякога дори и без дебат, обществената реакция и решенията на Конституционния съд потвърждават правотата на моите действия”, каза още Радев.

Радев подчерта в отчета си и разговорите, които е имал с президента на Русия Владимир Путин. По думите му по време на тях ясно е било изяснено понятието взаимна изгода.

„Поддържах активен диалог с гражданите и институциите, използвайки конституционното си правомощие“, напомни той. Радев подчерта, че преодоляването на бедността и неравенствата чрез постигане на висок устойчив растеж е било в основата на диалога му с работодателски и браншови организации.

- реклама -