Румен Радев: Никой бизнесмен не ме е упрекнал в рекет и корупция

„Никой бизнесмен не ме е упрекнал в рекет и корупция. Знаете чий PR е ходил всеки месец в офиса на господин Божков, уж за да отказва нещо си. Моето шкафче е празно и аз не режа лентички на прескъпи строителни обекти, които започват да се разпадат още със самото помпозно откриване“. Това заяви президентът Румен Радев, който посети високопланинската база Белмекен, във връзка с инициативата „Спортувай с президента“.

Радев коментира пред БНТ вчерашното изявление на премиера Борисов за отношенията между президент, премиер и бизнес.

„Вчера гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да постави знак за равенство между неговите и моите отношения с бизнеса. Държа да подчертая, че тези отношения са коренно различни. Аз общувам с този бизнес, който произвежда, който изнася и пълни хазната. Но не общувам с този, който я празни със скандални обществени поръчки, където основният диспечер на порциите е премиерът.“, каза президентът.

Радев призова да пазим планините си, защото те са извор на здраве. „След като съсипахме сами морето си, виждате, че метастазите на алчността, на злоупотребите вече пълзят и към планината“., каза държавният глава.

Той поясни, че с тези думи визира това, което става край Рилските езера. „Багерите не се посвениха да се качат и там. Една красота, която е на милиони години, няма нужда някой тепърва да ни я преоткрива и да ни я показва. Трябва да бъдем непримирими към всички посегателства към нашата природа“.

Според него личните интереси надделяват над обществените и пред очите на хората най-безсрамно се лее нов бетон, а това трябва да спре.

Радев коментира и ситуацията с коронавируса в страната.

Той обясни, че го притеснява начинът, по който не се управлява тази пандемия. „Неслучайно призовавах да имаме план за управляемо безопасно излизане от тази криза, това не се случи. Когато не се работи с ясни критерии, а се работи за обслужване на нечии рейтинги, се получава така“.

- реклама -