Радев, Узунов, прокуратура, Борисов, записи
сн. БГНЕС

Румен Радев няма да наложи вето върху държавния бюджет за следващата година

Президентът няма да наложи вето на държавния бюджет за следващата година. Това стана ясно от думите на Румен Радев пред журналисти.

„Бюджет 2021 е разоряващ, нереалистичен и неадекватен. Следващият кабинет ще бъде поставен в неблагоприятна ситуация – празна хазна, фалирали домакинства и бизнеси, нулеви реформи и социални напрежения, защото приходите в този бюджет няма от къде да дойдат, а социалните разходи ще бъдат спрени“., каза Радев.

Той коментира и по-строгите мерки срещу разпространението но коронавируса, които влизат в сила от тази нощ.

Новите мерки са пожарни и закъснели – не само здравните, но и икономическите, и социалните мерки. Използването на тази криза за ПР, води до загуба на човешки животи. 10 години лекарите и медицински сестри напускат страната, няма реформи, а НЗОК се точи. Лятото се пропуснаха важни действия, каза държавният глава.

„Нека да спазваме мерките, за да опазим живота на лекарите и близките ни и разтоварим здравната система“, апелира държавният глава.

Радев коментира и темата за РС Македония.

„Правителството излъчваше щедри обещания за безусловна подкрепа към Северна Македония за членството и в ЕС. Сега управляващите се сетиха, че трябва да пазят национални ценности. Нека изчакаме да се уталожат емоциите, за да имаме открит разговор“, каза Радев.

- реклама -