имунитет
сн. БГНЕС

Румен Радев: Конституционните съдии са компетентни и те ще решат за президентския имунитет

„Там са компетентни хора и те решават“. Това бе краткия коментар на президента Румен Радев, попитан какво очаква, след като днес КС допусна за разглеждане въпросите, отправени от главния прокурор Иван Гешев относно имунитета на държавния глава.

Днес той посети авиобаза Граф Игнатиево. Повече от час Радев разговаря с командването на поделението. След срещата обяви, че пилотите съумяват да поддържат способности при опасно малък нальот. Държавният глава не пожела да коментира в цифри колко точно часове се събират на пилотите във въздуха.

сн. БГНЕС

В отговор на въпрос за мерките, предприети у нас за овладяване на разпространението на COVID-19, президентът призова за обединяване на усилията на всички институции и на обществото. По думите на държавния глава най-голямата опасност в тази ситуация е да се поддадем на паниката и страха. „Трябва да се вслушваме повече в експертите, в техните препоръки, да следваме техните указания. Самодисциплината, самоконтролът, самосъзнанието са най-ефективното средство за справяне с този проблем“, заяви Румен Радев. Президентът призова и да не се допуска парализа на икономиката, а бизнесът да предприеме необходимите мерки за намаляване на риска, за да не се стига до прекъсване на  производствения процес. „Редно е и правителството да обмисли мерки за подкрепа на тези сектори, които вече носят последствия – транспортът, туризмът, културата, спортът“, посочи още държавният глава.

Радев не пропусна отново да атакува правителството

„Оценявам високо усилията на прокуратурата за борба с корупцията и битовата престъпност. Те обаче трябва да бъдат насочени към изпълнителната власт –  там, където има течове и обществени поръчки. Изпълнителната власт е хранителна среда за корупцията“, коментира още президентът.

източник: 24 часа

- реклама -