Радев
сн. БГНЕС

Румен Радев категорично за изборите: Казах в срок- 28 март! – ВИДЕО, Архив

На 7 декември президентът Румен Радев даде брифинг за медиите, на който коментира три основни теми – темата с ваксините и дали самият той ще се ваксинира, предложението да се създаде фигурата на прокурор, който да може да разследва главния прокурор и темата за предстоящите парламентарни избори.

Ето какво каза държавният глава тогава, при това абсолютно категорично: 

„Изборите трябва да бъдат проведени в срок с доставени и лицензирани машини, както е по закон, и с всички мерки, които да гарантират правото на всеки един българин на вот и да минимизират риска за неговото здраве. Така че трябва да се създадат необходимите условия от всички държавни органи, от които това зависи – изборна администрация, изпълнителна власт, законодателна власт. Казах в срок – 28 март.“

 

Почти месец по-късно той се опитва да промени позицията си, без да посочва ясна причина за това. Остават отворени много въпроси, но основният е – какво и кой кара българския президент да дава назад?

Какво се е променило от 7 декември до 6 януари? Защо онази категоричност и хъс, днес изглеждат по-друг начин? Дали консултациите при държавния глава, които текат в момента са истинската причина за тази колебливост и защо тези консултации не бяха проведени преди да бъде посочена датата? Това признак на политическа незрялост ли е или президентът просто се е объркал? Има ли нещо друго, за което е добре обществото да бъде информирано?

Въпросите остават отворени в очакване на отговорите на Румен Радев.

 

- реклама -