Румен Радев, отчен президент управление политика

Румен Радев: Имам само 1 апартамент в „Редута“ от фонда на МО в Пловдив

Обхватът над този скандал „Апартамент гейт“ рефлектира пряко върху доверието у политиците, той уронва и нашия имидж. Искам да е абсолютно ясно – аз не колекционирам апартаменти – имам само 1 жилище в кв. „Редута“ и съм го придобил много преди да вляза в политиката. Това каза пред БНТ президентът Румен Радев.

Да, придобил съм жилище от фонда на Министерство на отбраната в Пловдив, като полковник командир на авиобазата. Няма нищо общо между социалната политика на МО и забогатяването с власт. Управляващите трябва да отговарят на въпросите как са придобити средствата за закупуване на жилища. „Апартамент гейт“ трябва да има своите последствия. Това е вододел – дали ще останем общество, тънещо в разгул, или ще поемем по пътя на правова държава. Призова Радев.

Искам само да ви кажа, че, докато някои от днешните политици са трупали вече състояния от политиката в началото на прехода, аз съм живял 13 години в блокове до пистата. 24 часа в готовност за летене и след това – 10 години лашкане по квартири. Всичко е публично, всичко ми е абсолютно видно, това е описано точно и ясно в моята имотна декларация, каза още президентът.

- реклама -