Радев

Румен Радев: Хората в Странджа нямат нужда от оставки, а от устойчива политика в региона

„Очаквам политика, чиито грешки да не се изкупват с оставки“, каза днес в авиобаза Граф Игнатиево президентът Румен Радев по повод напрежението в Странджа след принудителната евтаназия заради чумата.

Оставки, които между другото нямат никакво значение за хората в Странджа

Протестът, който беше постигнал – така беше обявено – някакви успехи вчера, не кореспондира изобщо с техните нужди и тяхното виждане как да възстановят поминъка си. Този протест само послужи за отслабване на напрежението, проблемите остават и те растат. Как тези хора ще имат стимул да останат в този регион, където това и е единственият поминък“, запита Радев и каза, че е крайно време държавата да се замисли за една сериозна устойчива политика.

Президентът каза още, че очаква да види какви са резултатите от справянето с кризата и как правителството ще се ангажира да помогне реално на тези хора, а не „просто да хвърля едни пари“.

„Това не решава въпроса. Първо те са недостатъчни да компенсират реалните загуби и бъдещи ползи. И второ – тук трябва да се положат всеобхватни мерки“, добави държавният глава.

- реклама -