Кадър: Нова Нюз

Румен Петков: Стана ясно, че освен лъжец Кирил Петков е и престъпник

„Вчера стана ясно, че освен лъжец Кирил Петков е и престъпник – излъгал е Румен Радев, че има само българско гражданство. Докато е подписвал декларацията, е съзнавал, че е канадски гражданин, попълнил е документ с невярно съдържание“. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в „Твоят ден“.

„Голямата бомба в газовия сектор я заложи правителството на Борисов. Управлението му беше престъпно. Формулата за плащане на газа беше променена. Решението е в мораториум върху цената на вредните емисии – не повече от 10-15 евро на тон. В момента оскъпяването във въглищните централи е минимум 150 лв.“, заяви Петков.

По думите му министърът на енергетиката е абсолютно неадекватен.

„Не се кандидатирах за депутат, защото човек трябва да има приличие. Стремежът ми е да гарантираме подготовката и участието на енергични хора, които да вдъхват доверие“, каза той.

Той коментира и темата с кораба „Вера Су“.

„Ситуацията с „Вера Су“ е управленска катастрофа, но тя е породена и от празноти в нормативната уредба. Като че ли няма да получим отговор на въпрос дали екипажа е бил употребил алкохол и наркотици. Не знаем защо центърът в Бургас не е реагирал така че да се вземат мерки навреме“, коментира лидерът на АБВ.

Според него реакцията на „Морска администрация“ е неадекватна, веднага е трябвало да установят отклоняване от курса и да вземат мерки.

Относно пандемията Петков смята, че който се чувства притеснен, трябва да отиде да се ваксинира. Трябва и да се направи цялостна проверка на населението на страната за антитела.

- реклама -