буферна Румен Петков, АБВ, Турция, посланик, вмешателство

Румен Петков – АБВ: Трябва да се реагира институционално на поведението на Турция

Бруталното вмешателство във вътрешните ни работи е недупостимо

Трябва да се реагира институционално на поведението на Турция, турските власти и турския посланик. Това каза на пресконференция в Пловдив Румен Петков, водач на листите на Коалиция „АБВ – Движение 21“ в Бургас и Плевен, по повод поява на турския посланик Сюлейман Гьокче в предизборен клип на българска политическа партия.

Турският посланик трябваше да бъде изгонен още преди година. Няма разумна сила, която да обясни защо той продължава да е посланик в България и защо българското правителство и българското външно министерство го търпи”, заяви Петков. По думите му, подобно брутално вмешателство във вътрешните работи, каквото се позволява в нашата държава в навечерието на 140-годишнината от Освобождението, е недопустимо и това трябва да се каже много ясно.
За съжаление, няма парламентарен контрол в момента, няма парламент и не може да се предприемат други стъпки, освен чрез правителството и президент”, подчерта Румен Петков. Според него, страната ни се нуждае от силна остра институционална реакция, защото в противен случай позволим популистки стъпки и действия, които да нагнетят междуетническа омраза.

glasove-6

- реклама -