Румен Петков, АБВ: Ние ще дадем своя принос за предизборната кампания и няма да спестим истината за никого и нищо

Ние ще дадем своя принос за предизборната кампания и няма да спестим истината за никого и нищо. Това каза председателят на ПП АБВ Румен Петков по време на пресконференция в централата на партията.

„На първо място това бяха много динамични и делови преговори, в чиято основа имаше решимостта за намиране на силно политическо решение, което отговаря на очакванията на българските граждани за силна, сериозна, солидна алтернатива, която да не излъчва шоу, а която да предлага политика и решения. Да е в състояние радикално да промени отровената политическа и управленска атмосфера“, каза той. Петков добави, че диалогът е воден пред очите на обществото и в чиято основа е политиката.

„До ден днешен между нас не е ставало дума нито за субсидия, нито за участие в ръководство на комисии и парламентарни групи. Всички разговори са били с акцент и основа политики. Мисля, че това е същностна разлика между този формат и всички останали участници в изборния процес“, подчерта той.
„Това бяха разговори, в които се търсиха силните решения и в голяма степен бяха намерени. АБВ ще участва със свои представители в 23 избирателни района, но ще водим активна кампания на територията на цялата страна. Днес изборът пред българските граждани е решителен за бъдещето на страната. Това, което предлага „БСП за България“ с допълнителните ангажименти, които бяха взаимно поемани от други партньори, е нещо качествено ново и нещо, което действително може да даде на обществото усещане за обществен и граждански контрол върху властта, за инструменти на властта, които са публични и подчинени на обществения интерес“, добави Петков. Той заяви, че за АБВ е важно да даде своя принос в изборния успех.

Източник: Агенция Фокус

- реклама -