сн. БГНЕС

Румен Христов: Протестът определено е ляв, да не заблуждават гражданите, че са от десницата

„Десницата подкрепя можещите, знаещите и предприемчивите хора за разлика от левицата, която им отнема всичко. Що се отнася до ДСБ, трябва да спрем вече да ги наричаме десница, защото те са претопени и де факто изпаднаха като възможен субект от десницата.“ Това коментира в студиото на „Офанзива“ по Канал 3 председателят на СДС Румен Христов.

,,Протестът определено е ляв. Вижте само какви хора стоят зад него – Александър Томов, Мая Манолова, Татяна Дончева, президентът, БСП, „Възраждане“… така че това е ляв протест и да не заблуждават гражданите, че са от десницата“, отсече Христов.

Моето голямо опасение за бъдещето управление е не толкова идването на власт на БСП, които за пореден път биха разорили държавата, колкото за геополитическата ориентация на България. В левицата се поставя под съмнение членството на България в НАТО и ЕС, говори се за отмяна на санкциите срещу Русия, подчерта лидерът на СДС.

По думите му идейната коалиция с ПП ГЕРБ е правилна.

Остават по-малко от пет месеца до изборите. ГЕРБ управлява от десет години, та нима не може да се изтърпи още пет месеца?! Вижте, всичко е за да бъде сформиран служебен кабинет от Румен Радев, смята Христов.

,,Не можеш да смениш система или модел, ако продължаваш да работиш по същите правила, така че нека да се смени Конституцията и да бъде свикано Велико народно събрание, щом хората искат да се смени системата“, допълни още Христов.

По отношение на избора за президент председателят на СДС предложи държавният глава у нас да се избира не чрез избори, а от парламента с 2/3 от народните представители, както е в повечето европейски държави.

„Не, СДС не се разпада. Това е част от бившото ръководство на СДС, това са едни хора, които успяха да „затапят“ организацията и се надявам да тръгнем по-лесно, когато сега тях ги няма.“ Така Румен Христов отговори на въпрос относно това, че стотици членове на СДС в Пловдивско преминаха в партията на Цветан Цветанов.

- реклама -