Румен Христов
сн. БГНЕС

Румен Христов поиска изключване на Движение България на гражданите от ЕНП

Лидерът на СДС Румен Христов иска Движение България на гражданите да бъде изключено от ЕНП заради присъединяването им към Мая Манолова. Това стана ясно от негова публикация във фейсбук.

Важна подкрепа за Съюза на демократичните сили от Фондация “Конрад Аденауер”, след проведените у нас Парламентарни избори! – започва председателят на СДС Румен Христов.

„Вчера имах изключително приятелска среща с г-н Торстен Гайслер, ръководител на бюрото на Фондацията в България, по негова покана.

Той даде висока оценка на постигнатите от коалицията “ГЕРБ-СДС” резултати и ни поздрави за спечелените избори и първото ни място. В същото време изрази своето учудване, че спечелилата коалиция от партии, членове на Европейската народна партия, може да остане в опозиция, въпреки постигната победа и отбеляза, че това е много рядка практика в европейските страни!

Коалиция “ГЕРБ-СДС” няма алтернатива, заяви г-н Гайслер и посочи своята увереност, че, като ярък представител на ЕНП, ние ще продължим да отстояваме проевропейския и пронатовски път на страната ни!

Пред г-н Гайслер поставих и още един много сериозен проблем – за изключване от ЕНП на партия ДБГ, която, преди време, беше част от дяснатата коалиция “Реформаторски блок”.

На преминалите парламентарни избори обаче партия ДБГ даде своята регистрация и открито подкрепи г-жа Мая Манолова, виден представител, до скоро, на лявата БСП.

Това за нас е неприемливо и настояваме за изключването им от Европейската народна партия!“, пише още Румен Христов.

- реклама -