сн. БГНЕС

Румен Христов: От СДС-Пловдив се отцепиха не повече от 10-15 души

Преди няколко дни бе съобщено, че около 300 члена на СДС от Пловдив-град и област ще се присъединят към новата партия на Цветан Цветанов. Според тях синята партия се е отказала от идеалите си. Председателят на СДС Румен Христов заяви пред bTV, че от партията са се отцепили не повече от 10-15 души – част от бившето ръководство на СДС-Пловдив и няколко души около тях. Той определи това като „буря в чаша вода“.

„Не очаквам такъв процес в цялата страна, напротив. Ние сме малка формация и сме консолидирани“, заяви Христов. Въпреки това той си дава сметка, че не е хубаво да се губят членове.

„Казахме, че ако този формат е успешен, ще се опитаме да завършим един пълен цикъл от избори заедно. Минаха изборите за Европарламент, минаха тези за местна власт, а сега предстоят парламентарни и президентски. Ако постигнем договореност

от гледна точка на важните неща за България, сигурно ще бъдем заедно“, обясни председателят на СДС. По отношение на протестите Христов заяви, че синята партия не участва в тях, защото това би означавало БСП да се върне на власт.

„Не може да си позволим да участваме в протест, който би върнал основният политически опонент на СДС отново във властта“, каза той.

- реклама -