Румен Гечев, Гергов, БСП, избори,

Румен Гечев: БСП ще иска промяна на данъците за най-богатите

Възнамеряваме да направим данъците в България европейски, като следваме примера на страни като Германия и Франция. Данъчната тежест няма да се промени за 3 400 000 български граждани.

Промяна ще има „само за най-богатите“, които имат доходи над 3600 лева, а това са 120 000 души“.

Това заяви Румен Гечев от БСП в дебат по бТВ.

По неговите думи с промяна на данъка върху ценните книжа ще се постигнат постъпления от 1,8 млрд. лева в хазната. БСП предвижда и стимулиране на работещите семейства с две и повече деца.

„ГЕРБ вярва на ниската данъчна основа и широкото покриване на данъците от бизнеса и гражданите. Това помага за изсветляване на доходите. Всякакви социалистически вменявания, че богатите трябва да бъдат по-иновативните, по-вложилите в своето образование и да бъдат санкционирани за по-висок просперитет със своите данъци – ние не го подкрепяме.

Ще запазим данъците от 10%“, каза Александър Иванов от ГЕРБ.

„В момента трудът и капиталът са оскъдни. Нивата на реални инвестиции и брой заети сме на нивата от 2006 г. Не можем да си позволим да облагаме труда допълнително. Напротив – трябва мерките да са насочени към това да привличаме работна ръка, да я задържаме тук и да ѝ осигуряваме перспектива и затова е разработена нашата програма за ускорено догонващо развитие, която да даде тази възможност и да запази хората в България“, заяви Петър Чобанов от ДПС.

––––––-

! Купуването и продаването на гласове е престъпление!

- реклама -