Румънски изтребител се разби край Констанца при съвместно учение с българските ВВС – ВИДЕО

Изтребител МиГ 21 Лансър на румънските ВВС се разби днес в близост до въздушна база „Михаил Когълничану“ край Констанца.
Това съобщават световните медии  Самолетът е излетял около 10,00 ч. от въздушна база „Михаил Когълничану“ за тренировъчен полет в рамките на учението „Тракийски орел 2017“, което се осъществява съвместно с българските ВВС, уточнява румънското министерство на отбраната.
Пилотът е катапултирал.
https://www.youtube.com/watch?v=EnucE78dC3shttps://www.youtube.com/watch?v=EnucE78dC3s

При приземяване, на около 4,7 км от края на пистата, изтребителят се е разбил. Министерството на отбраната на Румъния съобщи, че пилотът на самолета е съобщил за сериозна повреда на двигателя. Пилотът е в съзнание и е в стабилно състояние. На място му е оказана първа помощ, след което е бил транспортиран по въздуха до окръжната болница в Констанца. Обстоятелствата около катастрофата се проучват.

Това е втори инцидент с летателна машина. Примпомняме ви, в петък при изпълнение на задачи по време на тактическото учение „Черно море – 2017“ вертолет „Пантер“ пада във водата. Загина командирът на екипажа – капитан Георги Анастасов.

- реклама -