коронавирус
сн. БГНЕС

Румъния отрече информацията за коронавирус, в Италия расте броя на жертвите

Румъния отрече появилата се по-рано тази вечер информация, че в страната има потвърден случай на коронавирус.

„Засега няма потвърждение за случай на зараза с коронавирус в Румъния. Дотук имаме само негативни резултати от тестовете“, заяви заместник-здравният министър на страната Андрей Бачу пред Ройтерс.

По-рано днес румънски медии пуснаха информация за заразен мъж, който бил наскоро в Италия. Според тв „Реалитатя“, цитирана по-рано от Ройтерс, човекът е бил поставен под карантина в инфекциозно отделение в Букурещ.

И все пак заразата от коронавирус продължава да се разпространява из Европа.

Испанските здравни власти идентифицираха случай на заразен с коронавирус в Каталуния, като това е първият случай в континентална Испания, съобщава вестник La Vanguardia, цитиран от БНР.

Случаят е вече четвърти за Испания, след като по-рано днес на Канарските острови и в Майорка бяха засечени трима заразени туристи от Германия, Италия и Великобритания.

Междувременно и Швейцарското правителство обяви за първи случай на коронавирус в страната. Новината беше потвърдена от Федерална служба по обществено здраве.

По-рано и Хърватия потвърди за първи случай на заразяване с коронавирус при пациент, който е хоспитализиран в столицата Загреб. За два случая на заболяването съобщиха и от Австрия.

Жертвите в Италия вече са 10

Междувременно италианските власти съобщиха, че още трима души, които са били диагностицирани със заболяването, са починали в северната част на страната. Страната е най-тежко засегната от коронавируса в Европа.

- реклама -