Анди Руис младши сензационно победи Антъни Джошуа

Анди Руис младши записа неочаквана победа над световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа в Ню Йорк. 29-годишният Руис спечели с технически нокаут в седмия рунд. Така той отне поясите на британеца във версиите на WBO, WBC и IBF.

Четири нокдауна за Джошуа

Джошуа бе явен фаворит и загубата му може да се приеме като сензация. Съперниците не бяха особено активни в първите два рунда. В третия Джошуа изпрати съперника си в нокдаун, но Руис отговори мигновено. Той също повали британеца на пода, а в края на рунда стори това отново. Последваха още три рунда предпазливи действия. Но в седмия рунд американецът се развихри и след два нокдауна реферът прекрати срещата.

Това бе дебют за Джошуа на американска земя. И в него той претърпя първо поражение в кариерата си след 22 победи, 21 от тях с нокаут. Руис вече има 33 успеха и само една загуба, която претърпя през 2016 г. от Джоузеф Паркър.

Анди Руис е първият мексиканец с титла в тежка категория

След срещата в Ню Йорк Джошуа поздрави опонента си и обяви, че очаква нова среща с него. „Победи ме добър боксьор. Ще бъде интересно да се види колко далеч ще стигне. Той е шампионът сега, но аз ще се върна“, заяви Джошуа. Промоутърът Еди Хърн каза, че реваншът ще се състои по-късно тази година в Англия.

29-годишният Руис стана първият боксьор от мексикански произход, който триумфира в тежка категория. Той всъщност дори не трябваше да е съперникът на Джошуа. Оригиналният такъв – Джарел Милър – обаче бе хванат с допинг.

Уайлдър: Джошуа не беше истински шампион

Шампионът във версията WBC Дионтей Уайлдър бързо коментира сензационното поражение на Джошуа.

„Джошуа не беше истински шампион. Цялата му кариера се състоеше от лъжи, противоречия и подаръци. Това е факт и ние сега знаем кой бягаше от двубой между нас“, заяви Уайлдър.

- реклама -