Калифорния

Рухнали постройки, пожари и ранени хора след труса от 7.1 в Калифорния – СНИМКИ

Дузина пожари и рухнали сгради има в различни райони на Калифорния, след силното земетресение от 7.1 тази нощ.

Според спасителните служби на повечето места огън е избухнал в следствие на теч от газ. Има затворени и пътища заради напукани настилки и паднали камъни. На много места е спряно електричеството и газоподаването.

снимка: Los Angeles Times
снимка: Los Angeles Times

В Риджкрест, Калифорния – града, намиращ се най-близо до епицентъра на силния земен трус, разтърсил днес американския щат – има само леки наранявания, съобщиха БТА, цитирайки Ройтерс. „Засега властите нямат информация за сериозно пострадали от земетресението“, каза на пресконференция шефът на местната полиция Джъд Маклафлин.

снимка: Los Angeles Times

„Земята се раздели. Видях много къщи, които бяха изместени от основите си. Много от улиците са непрестъпни за автомобили, заради огромни пукнатини“, разказа един от жителите на града.

Все още е трудно да се оцени какви са щетите в града с население от 30 000 души. Епицентърът на труса е бил на 17 километра от Риджкрест, в същия район, пострадал преди два дни. Този път обаче земетресението е било усетено в по-голям диапазон – на север до Сакраменто и Лос Анджелис, на изток до Лас Вегас, а на юг до Мексико.

Регистрирани са били около 1000 последващи труса, които са били по-малки.

- реклама -