Евростат Стрелча чутирима задържани изнасилване София

Рудник изсипва отпадъци в горски масив близо до вододайната зона на Стрелча

Полицаи и горски служители установиха неправомерно депониране на отпадни продукти и скална маса в горски площи в района на Стрелча.

Полицаи на РУ-Панагюрище – полицейския участък в Стрелча, съвместно с лесничеи от ДСГ-Панагюрище, реагирали своевременно на сигнал за неправомерно депониране на отпадни продукти и скална маса в горски площи.

Съобщението за извършваната нерегламентирана дейност в горски територии, намиращи се в землището на Стрелча, било получено в полицията тази сутрин. Незабавно бил сформиран екип от полицейски служители и на местното горско стопанство.

В резултат на предприетите действия, в района на рудник „Мали Кланидял”, където се извършва добив на пегматит, били засечени два камиона, в момент на изсипване на отпадъци от обработката на скалната маса.

Районът бил извън контурите на мястото, където може да се извършва тази дейност съгласно концесионния договор. Според извършеното замерване с помощта на GPS –система и е установено, че отпадъците били депонирани в горска територия, намираща се в непосредствена близост и до вододайната зона на Стрелча.

На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Панагюрище под ръководството на разследващ полицай.

Двамата водачи на товарните автомобили са задържани за срок от 24 часа, а камионите – иззети, последвал е незабавен доклад и съгласуване на действията с дежурен прокурор от Районната прокуратура в средногорския град. Подадена е информация и към РИОСВ-Пазарджик.

Работата по изясняване на всички обстоятелства около случая продължава, води се дознание за извършено престъпление по чл.236 от НК.

- реклама -