сн. БГНЕС

РС Македония обяви кризисна ситуация в цялата страна заради пандемията

Правителството на Република Северна Македония реши снощи да въведе кризисна ситуация на територията на страната с цел защита на общественото здраве в условия на пандемия от COVID-19. Това информират от правителствената пресслужба, цитирани от местни медии.

Периодът на кризисната ситуация на територията на Северна Македония е 30 дни.

Предстои правителството да инфармира за взетото решение президента и председателя на парламента. Правителството на РСМ предложи на президента на страната да вземе решение за участие на част от армията за справяне с кризисната ситуация.

сн. БГНЕС

Правителството реши Главният щаб към Центъра за управление на кризи веднага да започне подготовка на план за действие за превенция и справяне с разпространяването на COVID-19, както и да направи пълен преглед на човешките ресурси и материално-техническите ресурси, които са на разположение и план за координирано действие.

Правителството реши също министерството на вътрешните работи, на отбраната, здравеопазването, армията, Центърът за управление на кризи и Дирекцята за защита и спасяване да предоставят всичките си капацитети и ресурси за справяне с кризисната ситуация.

- реклама -