Рожен

Рожен чака своите гости за събора

Рожен в очакване на хиляди гости от страната и чужбина за традиционния събор, който започна утре вечер. Вече е разпънат най-големият български трибагреник.

 РоженОгромното знаме е с широчина 26 метра и дължина – 300 метра. Тежи 750 кг., а с конструкцията, върху която е навит, е повече от тон. За направата му са използвани 54 топа плат и 45 км. конци. Въпреки внушителните размери обаче, оказва се, било по-сложно знамето да се навие, отколкото да се ушие.

И докато производителите на гигантското знаме следят отблизо какво се случва с него, от другата страна на поляната търговците са вече в бойна готовност.

4317313Тази година съборът очаква над 350 000 души. Хотелите и къщите за гости в подножието на върха са почти изцяло заети. Това обаче съвсем не притеснява пребиваващите по поляните, защото те разпънаха палатки.

4317314За да се избегнат километрични задръствания и тази година, проходът Рожен ще бъде затворен. Осигурени са обходни маршрути и по 15 автобуса от междуградския транспорт, които ще преминават през района на всеки час.

- реклама -