Росица Кирова: Вотът на недоверие е в хладилника на всеки един българин

От ГЕРБ уважихме празника на славянската писменост и култура, организиран от президента. Не беше необходимо да присъства цялата парламентарна група и не сме проявили неуважение.

Това заяви зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„За едно решение 24 май да стане национален празник, трябва широк национален консенсус. Датата 24 май не е обединяваща за всички.

По нея няма противоречия. Ние искаме нещо, което максимално да обедини българския народ. Напълно възможно е да има референдум за избиране на датата.

Готови сме да чуем аргументите на всички и вярвам, че може да имаме една гледна точка“, обясни тя.

„ГЕРБ не са се готвили да внасят вот на недоверие, а по коя политика би могло да се поиска такъв. В момента не смятаме, че от такъв вот на недоверие има необходимост.

Вотът на недоверие е в хладилника на всеки един българин“, изтъкна Кирова.

Тя коментира и пристанището с 11 кораба, които притежава. „Депутатът не е извънземно същество. Той има повече права, но и задължения. Депутатите имат право на собственост и участие във фирми и предприятия. Не съм скрила, че притежавам кораби“, посочи зам.-председателят на НС.

„По отношение на Северозапада бяха предприети стъпки, които не се довършиха. През последната една година не е направено нищо.

Най-важна е свързаност, защото няма как да имаме икономическа свързаност. Трябва да има ясна икономическа политика за региона.

Надявам се в следващия бюджет да видим конкретни политики към регионите. Обезлюдяването е друг проблем. Трябва да се създадат условия, за да останат хората тук“, подчерта Росица Кирова.

 

- реклама -