Росица Кирова: Сега онези, които викаха против ГЕРБ са в парламента, нека им дадем възможност да управляват

„В момента онези, които викаха против ГЕРБ под прозорците на МС, са повече в парламента. Нека да им дадем възможност да управляват, да покажат какво могат“. Това заяви в студиото на „Неделята на NOVA” депутатът от ГЕРБ Росица Кирова. „Г-н Станислав Трифонов трябва да си даде сметка с какво се е захванал и с какви хора се е обградил, ако вече не го е направил. Трябва да реагира бързо, за да не обиди всички онези, които гласуваха за него и му имат доверие. Аз също имам познати, които имат надежда и го подкрепиха. Не бих искала те да бъдат излъгани. Надявам се на отговорни решения“, каза още тя.

Кирова обясни, че вече не е част от „Има такъв народ“ освен заради кафето с Борисов и заради начина, по който са се вземали решения.  „Да имаш забрана да говориш пред медии, а да си кандидат за политик и областен координатор на дадена партия означава, че това, което ви обединява като формация не е обща програма и визия, а нещо друго“. Народният представител от ГЕРБ обясни, че тя не знае в какво ще се състои тази промяна, която искат, как ще се реализира и кой ще я направи като изключим искането ѝ.

Кирова  коментира и решението на Томислав Дончев да не внесе в правителството за одобрение последния вариант на Националния план за възстановяване и устойчивост от пандемията, който ще позволи в страната ни да влязат 12 млрд. лв. европейски пари.

„Планът е изработен, съгласуван е с всички международни институции. Имаме съгласие той да бъде внесен. Разбирам постъпката на г-н Дончев да изчака с внасянето му и да даде възможност на следващото правителство да направи своите корекции“, заяви Кирова.

- реклама -