Росен Желязков, жп транспорт, цифрова инфраструктура

Росен Желязков за инцидента с Гешев: Това е покушение срещу държавността

„Днешният терористичен акт е не просто опит за покушение срещу главния прокурор. Това е покушение срещу орган на държавната власт„. Това каза в изявление председателят на Народното събрание Росен Желязков.

„Това е покушение срещу международния престиж на България. В годините, когато се стремим към Шенген и Еврозоната не знам какъв образ ще има тези действия, които ги бяхме забравили от 90-те години“, допълни Желязков.

„Близо две поколения по разкази помнят какво се случваше в онези времена. За съжаление днес сме свидетели на ехото от онези времена. Това е първото покушение в модерната история на България срещу действащ орган на власт„, категоричен бе той.

Много е важно е момента отговорът на държавата да бъде ясен и категоричен. Отговорът на държавата, олицетворяван както от службите за сигурност, от разследващите органи и правосъдната система като цяло, защото през последните две години каквото можа да се направи за ерозията, за закриването на работещи структури, беше направено.

„От тук нататък и НСО и ДАНС, и МВР трябва координирано и безкомпромисно, колкото се може по-бързо да разкрият и да изправят пред съда виновниците за днешния терористичен акт“, допълни

- реклама -