Желязков, министри, оставки

Росен Желязков: Целта на опонентите е да има избори за шести път

Заявките, които нашите политически опоненти дават, че за тях изборите за 49-то НС водят до избори за 50-то. Това заяви депутатът от ГЕРБ Росен Желязков в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Отдавна казахме, че ако няма редовен кабинет в рамките на 48-ото НС, пътят към следващите е много по-реалистичен. Залогът да има редовно правителство е не просто да има някакво, а да има редовен парламент, заяви Желязков.

Според него „Продължаваме промяната“ не са имали желание да водят разговори за кабинет.

Това се видя и при техния мандат. Олекотиха разговора с предлагането на някакви точки. Този разговор беше несериозна политическа заявка. Когато няма желание от една от големите групи да участват е много трудно да се водят разговори. Ние давахме заявка, че е важно в подкрепата на проектокабинета „Габровски“ да участва „Демократична България“. Подкрепата беше най-логична, но те направиха друг избор, посочи още Желязков.

По думите му „хартиена коалиция“ няма, това е едно от клишетата, които се разпространяват.

Бих разграничил два вида коалиции. Едните са коалиции за власт, а другите – за управление. Ние досега сме управлявали винаги във формулата коалиция за управление. Ще търсим формула, която да подкрепи едно експертно правителство. Надяваме се парламентът да има хоризонт поне за 4 месеца, дори за година, отбеляза Желязков.

„Самият Кирил Петков заяви, че тяхната цел е да има нови избори заедно с местните. Ние ще положим максималното старание това да не се случи“, твърди Желязков.

- реклама -