Желязков, министри, оставки

Росен Желязков: Тъжно е, че се разделям с приятели и колеги

„Да се раздели човек с министерския пост не е лична драма“.

Това заяви министърът на транспорта Росен Желязков в Пловдив.

Той посочи, че още от първия ден оставката е в джоба на всеки министър. „Да си министър не е награда, а ангажимент. И този ангажимент се защитава ежедневно с работата“, заключи той.

Желязков смята, че кадровите промени в кабинета следва да се приемат като елемент от начина, по който се отговаря на протестите.

„Но това не е решението – това са промени, ясно обяснени от премиера и коалиционните партньори. Важно е ангажиментът за изпълнението на правителствената програма да остане“, допълни министърът. Преди това той подписа с кмета на Пловдив, НКЖИ фирмата изпълнител договора за модернизацията на жп възел Пловдив на стойност от близо 250 млн. лв

„На мен лично ми е тъжно, че се разделям с добри приятели и колеги. Благодаря им за съвместната работа“, каза още Желязков.

Правителственият мандат трябва да се изпълни докрай, защото изборите, на които партиите се явяват да кандидатстват за доверието на избирателите, са онзи съд, на който всеки защитава изпълнените ангажименти, смята той.

Следващите месеци е много важно да се създадат социално-икономически предпоставки за безпроблемното минаване през турбуленциите, които предстоят като последици от пандемията.

„Затова е важно да има стабилност, за каквато настоява голяма част от българското обществото“, добави Желязков. По думите му ако са необходими още промени в правителството, за да се гарантира просперитетът на държавата, това не е лошо.

- реклама -