Росен Желязков, жп транспорт, цифрова инфраструктура

Росен Желязков: Радев ще търси подкрепа от партии, обединени от антипатията към правителството

„Политическото говорене на президента Румен Радев беше малко вуду. Беше като гадателка на карти Таро – извадили сме само картите с косата и хвърляме черногледост. Аз по-черни краски не съм чувал никога – сякаш живеем в различни държави. Има разделение и то е ясно“.

Това коментира транспортният министър Росен Желязков в ефира на бТВ.

По думите му надали някой се е съмнявал, че Радев ще се включи в надпреварата на предстоящите президентски избори.

„Той даде заявка за очаквана и търсена подкрепа от страна на извънпарламентарните партии и заявка за това, че ще търси обединяване на фрагменти по линията ляво-дясно, обединени от антипатията към правителството“, смята Желязков.

Според него държавният глава иска да подпомогне реализацията на извънпарламентарните сили и по някакъв начин „да обезсърчи социалистическата партия в нейното усещане за уникалност в подкрепата си за президента“.

„Добре, че Румен Радев направи от рано тази заявка, за да се дефинира като политически явен опонент на правителството“, допълни транспортният министър. „Тази мантра, че кабинетът готви избори не е вярна, защото те се правят от професионална изборна администрация в лицето на ЦИК“, каза още Росен Желязков.

По думите му в момента манипулацията, която се развива, е, че ще има манипулация на изборите.

„В демократичната история на парламентарните избори няма случай, в който да има установена фалшификация на резултатите. Има манипулации, има купуване на гласове“, каза той. Според него е невъзможно гласуването по пощата, защото има твърде много неясни елементи по отношение на него и вотът на хората не може да бъде гарантиран.

На въпрос възможно ли е да видим Борисов и Радев в битка за президентските избори той заяви, че това не е тема на дискусия.

„В момента лидерът на ГЕРБ има ангажимента да доведе партията до победа на тези избори и до участие в съставянето на стабилен кабинет с или без ГЕРБ. Важно е за държавата да има силен и стабилен кабинет, защото предизвикателствата пред държавата са изключително големи и те са отвъд партизанщината за властта. ГЕРБ може да намери партньори за управление“, категоричен бе Росен Желязков.

- реклама -