Росен Желязков: Радев не го интересува единството на нацията, целта му е служебно правителство

„Подхождаме координирано със съседните държави. Облекчаването на мерките за пътуване е изключително важно за бизнеса, особено в началото на туристическия сезон.“ Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

От 1 юни се договаряме да се движим свободно, без период на карантина. С Гърция туристическите пътувания ще започнат на 15 юни. Голямата въпросителна остава Румъния, където правителството очаква санкция на парламента, за да се вземе окончателно решение.

Няма да има карантина, ако се върнем от почивка в Гърция.

За Турция още няма решение, скоро ще разговаряме с колегите там, поясни Желязков.

„Голямата задача и пред държавата, и пред бизнеса, е да се върне доверието на хората, че пътуването е безопасно.“, подчерта министър Желязков.

„Всеки един превозвач трябва да вземе мерки, с които да увери хората, че пътуването е безопасно, коментира транспортният министър. През следващите няколко години все по-малко ще се пътува на дълги дистанции и все по-вече на къси дистанции. Това ще преформулира бизнес моделите“, отбеляза той.

Според Желязков президента Румен Радев цели предсрочни избори.

„В Конституцията пише, че той е олицетворение на единството на нацията, а го виждам като олицетворение на стремежа към създаване на служебно правителство, чрез падането на кабинета. Начинът, по който излизаме от кризата, показва, че държавата функционира. Нормалният цикъл е правителството да изкара пълния си мандат, особено когато се справя, а не на всяка цена да дойде кабинет който да го ревизира за 2-3 месеца и да има нова подредба в следващия парламент, извън нормалната политическа логика“, каза още Желязков.

- реклама -