Желязков, министри, оставки

Росен Желязков: Призовавам всички граждани да гласуват, защото е нужно представителство в парламента, за да има стабилно правителство

„Кампанията за ГЕРБ приключва спокойно. С нашите послания успяхме да стигнем до всички населени места, близо до хората. Имаме и обратна връзка“.
Това обяви Росен Желязков от ГЕРБ в ефира на бТВ.

Призовавам всички граждани да гласуват, защото е нужно представителство в парламента, за да има стабилно правителство.

По думите му твърденията на други политически сили, че мутрите са в близкия приятелски кръг на премиера е опит да се възродят страховете на българите от 90-те години от групировки. „Всички, които се живели през 90-те години знаем кои наричаха мутри. Това е на подсъзнателно ниво работа за аналогии. Опорните точки вървят по няколко направление. Едната е свързана с това, че ГЕРБ е най-опитната и партията с най-добра експертиза и се казва „Калинките“. Другата е, че сме много близо до хората, казва се хвърляне на пари от модел автомобил. Казва се, че премиерът има кюлчета в чекмеджета – разбирайте корупция.
Прави се една документалистика, която се представя като такава, а тя е един игрален филм. Мисля, че хората го виждат и разбират. Вече българският избирател не може да бъде облъчван просто с фалшиви новини. Няма никакви основания с тези обвинения. Това е хибридна атака. Никой не си дава сметка, че още повече ще бъдем жертви на хибридни атаки от международен и национален аспект, защото това е лесно достъпно от хората, които се самоинформират, а това е като да се самолекуват. Искаме хората да бъдат информирани с факти, а не да бъдат облъчвани с внушения“, заяви Желязков.

Основни приоритети

Желязков обяви, че приоритетите са свързани с програмата на ГЕРБ и с тази на коалиционния им партньор – СДС. И уточни, че програмата е дясноцентристка, тъй като ГЕРБ е най-голямата дясноцентристка партия, а в случая и коалиция. „Нашият подход е стимули за икономиката, по-малко държава в икономиката, иновации, ресурс в образованието. Повече научно-изследователска и развойно дейност. И разбира се продължаващи инвестиции в инфраструктурата“, изброи кандидат-депутатът на управляващата партия. По думите му лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не участва в предизборните дебати, защото е сред хората.

Отнема ли Цветан Цветанов гласове от ГЕРБ

На въпроса дали партията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов отнема гласове от партията Желязков отговори: „Не сме се вторачвали в това нещо и това не е тема на ГЕРБ. Доверието на хората ще го видим в неделя и много скоро ще разберем какво е въздействието на тези процеси“.

Справи ли се ГЕРБ с битката с корупцията

По думите на транспортния министър битката с корупцията е процес, който е неравномерен за всяка една държава в света. Отражение е оказал и периодът преди 1989 г., както и тежкият преход след това. „Има разбира се корупция. Аз като министър ежедневно се сблъсквам с казуси. Корупцията има различни изражения, като почнем от търговия с влияние и стигнем до подкупи. Проблемът при последното е, че много трудно се доказва – и двете страни, които участват в схемата, не искат да говорят за нея“, коментира Желязков. Според него ГЕРБ добре знае къде да се фокусира в борбата с корупцията, която е фокусирана основно в управлението на финансовите ресурси и в европейските фондове. Един от начините по думите му е чрез изцяло електронна система за обществени поръчки.
––––––––
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
- реклама -