Росен Желязков превозвачи, Пакет мобилност

Росен Желязков: Правителството на ГЕРБ не само изпълни всички обещания, но дори надмина очакванията

ГЕРБ приключва един изключително успешен мандат. Всички обещания са изпълнени и дори надминахме очакванията. Това заяви пред Нова телевизия водачът на листата на ГЕРБ в Благоевград и транспортен министър Росен Желязков.

Увеличихме минималната и средната заплата, пенсиите, имаме развитие на инфраструктурата и най-ниския външен дълг. Намалихме детската смъртност до 5%, взимаме мерки срещу демографската криза, допълни още Желязков за успехите на ГЕРБ и изминалия мандат.

„Миналата година бяхме обект на една безпрецедентна епидемия. Страната ни се оказа подготвена и се справихме. Правителството предложи мерки, които да са гъвкави – винаги търсехме сечението между здравето и икономиката“, съобщи кандидат-депутатът на ГЕРБ.

Според депутата от БСП Георги Свиленски, управляващите не са се справили в ситуацията на пандемия и не се обединили обществото за носенето на маски. От БСП смятат, че трябва да има масово тестване на обществото и доставки на руските ваксини срещу коронавируса.

„България е част от ЕС, а ние имахме европейски подход за ваксините – да се доверим на компетентните органи за доставките и одобрението на лекарствените продукти“, обясни Желязков.

„Планът за ваксинация върви и всеки ще има достъп до имунизация. Голяма част от опонентите ни опитват да провалят масовата имунизация с фалшиви новини за чипиране и други конспиративни теории“, разкри още транспортният министър.

Свиленски смята, че при липси на доставки държавата ни трябваше да се обърне към други компании, визирайки руската ваксина.

„Българското правителство е ангажирало Европейската комисия за доставка на общо 12 млн. дози ваксини“, отговори му Росен Желязков.

„3 млрд. лв. даде правителството за подкрепа а домакинства и бизнеса по време на пандемията. Това е безпрецедентно“, допълни кандидат-депутатът на ГЕРБ.


Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

- реклама -