летище София

Росен Желязков: Ако следващ кабинет развали концесията за летище София – ще трябва да върне 660 млн. лв.

Ако евентуален следващ кабинет реши да развали концесионния договор за летище София, на първо време ще трябва да върне 660-те млн. лв., които концесионерът плаща сега. Ще си вземе летището и ще плаща загубите му, които в момента заради намалелия трафик са около 5,5 млн. лв. на година. Това обяви пред БТВ транспортният министър и кандидат-депутат Росен Желязков.

„Договорът е подписан и е правно валиден, концесия ще има и това е за доброто на летището, на авиокомпаниите и на пътниците. В момента слушаме едни щуротии, които разпространяват нашите опоненти, но те имат възможност да прочетат договора, който се намира в концесионния регистър“, каза Желязков.

Той потвърди, че ГЕРБ са готови да дадат подкрепа и експертиза за сформиране на ново правителство, с уточнението, че това няма да е на всяка цена и не за всичко. 

Вчера премиерът Бойко Борисов съобщи, че ще предложи 10 депутати от ГЕРБ да подкрепят чужд кабинет, за да не изпадне държавата в политическа криза и да не се стигне до нови избори.

Преди всичко обаче ГЕРБ ще изчака да започнат консултациите при държавния глава. ГЕРБ ще вземат мандата и, ако предложат правителство, то ще е с премиер Бойко Борисов.

„Лидерът винаги е кандидат за премиер“, напомни Желязков.

Той призова всички партии в новия парламент да бъдат отговорни.

„Сериозните политици са тези, които могат да поемат отговорност, ясно артикулират и могат да застанат зад нея“, категоричен е той.

- реклама -