Плевнелиев Радев

Росен Плевнелиев: Служебното правителство обезглави за нула време службите, не се прави така

„Службите се обезглавиха за нула време от служебното правителство. Не би следвало то да прави такива действия. Главният секретар бе уволнен незаконно.“ Това заяви в ефира на Нова ТВ Росен Плевнелиев, президент на Република България в периода 2012-2017 г. „Президентът Радев и неговото правителство да извадят фактите около подслушванията, ако има такива. Цялата власт е ваша, нека накажем виновните“, заяви Плевнелиев.

„Президентът изнуди „Държавен вестник” по нощите да публикува този Изборен кодекс, в който бяха направени промени в последната секунда. Депутатите от ИТН се обърнаха на 180 градуса след всичко, което обещаха”, поясни президентът. Плевнелиев призова политиците да спрат с измислените скандали.

„От 5 години не съм нито активен политик, нито активен държавен глава. Никой не ми се обяснява и не ми дава информация за каквото и да било. Когато бях президент, никога не съм получавал никакви данни за подслушване. Държавният глава не получава такава информация. Такава имат главният прокурор, министър-председателят и министърът на вътрешните работи. Тези хора отговарят за службите, които имат право на такава информация. Ние сме демократична държава, не може да има каквото и да било подслушване, ако не е имало решение на съда, за да се стартира подобна процедура. За да бъдем коректни към уважаемия български гражданин, трябва да покажем фактите“, поясни Плевнелиев.

По думите му това е поредният скандал за подслушване. „Хората се притесняват, когато говорят по телефона. Повече от 30 години обаче няма вкаран в затвора за незаконно подслушване”, каза още той.

- реклама -