Росен Плевнелиев: Радев би се борил за министър-председател чрез новия политически проект

Намираме се в президентска република. Радев е силен, защото го позиционираха като основен съперник на Борисов. Дайте да видим какво свърши по същество президентът Радев, заяви в „Говори сега“ по БНТ президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев.

За евентуален проект на Кирил Петков и Асен Василев Плевнелиев задочно попита, ако той се случи, какви ходове би имал президентът Радев, ако не бъде избран за втори мандат? Росен Плевнелиев прогнозира, че Радев би се борил за министър-председател чрез новия политически проект.

Плевнелиев очаква новата партия около Кирил Петков и Асен Василев да бъде създадена до 2 седмици.

По думите му Кирил Петков и Асен Василев са горди, че са част от служебния кабинет на Радев.
Ако президентът Радев спечели втори мандат, то новият политически проект ще ползва неговата популярност и ще се търси вариант за съвместно управление с „Демократична България“, каза Плевнелиев.

Според Плевнелиев Радев не може да се върне в БСП, тъй като няма да бъде приет.

По думите на Плевнелиев в парламента доминират популистите. Той е категоричен, че Румен Радев  също е популист.

На въпрос каква би трябвало да е кандидатурата на ГЕРБ, Плевнелиев каза, че е говорил с Борисов преди 2 месеца и половина. „Аз не съм член на ГЕРБ, но му се обадих и казах, че от това, което виждам – хората искат нови лица. Ние с Борисов имаме честни и почтени отношения. Президентът Стоянов е чудесен, най-доброто, което имаме! За президент ни трябва ново лице, който е мъдър, да отвори президентството за всички, който е всичко, което Радев не е, обясни още Росен Плевнелиев.

 

,

- реклама -