Росен Йорданов, избори, Слави Трифонов
Снимка: БГНЕС

Росен Йорданов: Щабът на Радев ще полага усилия да се избягват срещи с другите кандидати

Който пръв се сети, че не може да налага дневния ред на хората, а трябва да го следва – той ще спечели

Росен Йорданов: Изненадата ще дойде, когато кандидат-президентите влязат в пряк диалог

Изненадата ще дойде, когато кандидат-президентите влязат в пряк диалог„. Тази теза изложи в коментара си по БНР психологът Росен Йорданов.

Според него настоящият президент Румен Радев е в зоната си на комфорт, заради което не би имал желание да се появява в ситуации, които ще го извадят от нея. Йорданов прогнозира, че щабът на Радев ще полага усилия да се избягват срещи с другите кандидати за „Дондуков“ 2.

„За да затвърдят образите си, другите кандидати за президент ще търсят повече изяви и срещи, в които дебатът да се води в друг контекст – не какво другият не е, а кой как вижда президентската роля и своята роля в бъдещето на страната“.

По думите на психолога изкушението да се търси конфронтацията между кандидат-президентите е голямо и все още печелившо по нашите географски ширини:

„Смятам, че в тази кампания ще надделее диалогичният тон„.

Психологът описа очакванията за тона на кандидатите:

„От проф. Анастас Герджиков ще чуваме повече от тона на ректора, ще изгради образ на по-решителен и по-категоричен и уверен кандидат, отколкото се предполага. Лозан Панов вече даде анонс какво можем да очакваме от него – твърдост, трудно прикривана враждебност, категоричност – неприсъща за поста и образа, който беше изградил. Румен Радев ще изненада своите избиратели с това, че генералският ореол, който той градеше на една персонално насочена конфронтационна кампания в продължение на години, но не беше влизал реално в истински дебат, та този ореол ще бъде заменен с по-голяма степен на нерешителност и ще се видят пробойни в самочувствието“.

Според Йорданов материалните проблеми – финансова, енергийна кризи – ще „ударят по джоба хората“ и няма как това да не се отрази и на изборите:

Който пръв се сети, че не може да налага дневния ред на хората, а трябва да го следва – той ще спечели„.

Източник: БНР

- реклама -