Кристиано Роналдо

Кристиано Роналдо стана първият футболист милиардер

35-годишната звездата на италианския Ювентус и на португалския национален отбор Кристиано Роналдо стана първият в света футболист, спечелил $1 милиард през кариерата си, твърди Forbes.

Според изданието $650 млн. от изработения милиард са заплатите на Роналдо. Всички останали пари той е получил от рекламата.

Роналдо има доживотен договор с Nike, от което получава годишно по $20 милиона. Той има и лукративен контракт с шампоана Clear. Освен това се е снимал в рекламни клипове на Banco Espirito Santo, веригата за бързо хранене KFC и бил лице на италианския моден бранд Armani. Миналата година футболистът публикува в Инстаграм 49 спонсорски поста, всеки от които е струвал около 900 000 евро.

Доходът му за 2019 г. е $105 милиона и той е четвърти сред най-високоплатените знаменитости. Пред него са моделката Кайли Дженър ($590 млн), рапърът Кание Уест ($170 млн) и тенисистът Роджър Федерер ($106,3 млн).

Forbes отбелязва още, че Роналдо е станал третият в историята спортист, спечели $1 млрд, преди да сложи край на професионалната си кариера. Преди него това са постигнали голфърът Тайгър Уудс (2009) и боксьорът Флойд Мейуедър (2017).

- реклама -