Валядолид, Роналдо

Роналдо купи 51% от Валядолид срещу 30 млн. евро

Легендата на бразилския футбол Роналдо купи 51% от испанския Валядолид. Феномена стана собственик на мажоритарния пакет акции на официална церемония в кметството на града.

„Минал съм през много неща в живота си, които са ме подготвили за този момент. Футболът винаги е бил моята страст“, коментира Роналдо. „Работата ни ще бъде основана на съревнованието, здравата работа и прозрачността. И всеки ще дава най-доброто от себе си“, добави той. „Във всичко, което правим, ще обръщаме внимание и на социалната страна, защото няма как да забравим за феновете. Искам всички те да бъдат част от проекта. Те трябва да формират настоящето и бъдещето на Валядолид“, каза още Феномена.

Роналдо плаща 30 млн. евро

Бившият нападател на Барселона, Реал Мадрид и Интер ще плати 30 милиона евро на досегашния основен акционер Карлос Суарес. „Идването на Роналдо ни поставя на футболната карта и ще позволи на клуба да вдигне своята класа. Приветствам го в новия му дом“, сподели Суарес. Феномена ще бъде председател на борда на директорите, а Суарес остава президент на клуба.

Това е втори опит на Роналдо да се върне във футбола като ръководител. През 2014-а той взе 20% в американския Форт Лодърдейл Страйкърс, но миналата година продаде своя дял.

Кметът: Той е световна икона

Кметът на северозападния испански град Оскар Пуенте също приветства сключването на сделката. „Той е световна спортна икона. Заедно с Майкъл Джордан е единственият човек, който има доживотен договор с Найк. Идването му ще донесе много“, каза Пуенте.

Валядолид още няма победа през сезона

Валядолид спечели промоция за елита през миналия сезон, но още няма победа през този. Новакът обаче стигна до две ремита в трите кръга.

Най-доброто постижение в 90-годишната история на виолетовите е четвъртото място в Примера от 1963-та година. На два пъти освен това тимът губи финала за купата.

- реклама -