Кристиано Роналдо, лента
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Роналдо изтри $ 4 млрд. от стойността на Кока-Кола

Действие на Кристиано Роналдо изтри $4 млрд. от стойността на акциите на Кока-Кола. Португалската звезда премести две шишета от напитката по време на пресконференция онзи ден. После той вдигна шише с минерална вода и гордо декларира „Agua!“ (вода на португалски).

Малко по-късно акциите на компанията за безалкохолни напитки паднаха рязко. Те се търгуваха за $56.10, а паднаха до $55.22 – разлика от 1,6%. Общата стойност на Кока-Кола падна от $242 млрд. до $238 млрд. 

Кока-Кола е един от официалните спонсори на Евро 2020. „Всеки има право на собствени предпочитания и има различни вкусове и нужди. Играчите получават вода, Кока-Кола и Кока-Кола Зиро. И те решават какво ще използват“, се казва в изявление на компанията.

Кристиано Роналдо освен спортна звезда е и поп културна икона. Той има почти 500 млн. последователи в различните социални мрежи. Вчера капитанът на Португалия вкара два гола на Унгария и вече има 11 попадения на европейски финали. Така той стана голмайстор номер едно на турнира, изпреварвайки Мишел Платини.

- реклама -