Роналдо, Мендеш, Флорентино Перес
Роналдо, Мендеш и президентът на Реал Флорентино Перес Снимка: ЕРА/БГНЕС

Роналдо дари оборудване за болници в Португалия

Кристиано Роналдо и агентът му Жорже Мендеш обединиха сили, за да дарят животоспасяващо оборудване на португалски болници, борещи се да излекуват заразени с коронавирус пациенти.

Двамата ще дарят оборудване за две отделения в лисабонската болница “Санта Мария”. Te ще осигурят по 10 легла във всяко отделение, вентилатори, апарати за следене на сърдечния ритъм, помпи за вливане и спринцовки, обявиха от болницата в свое изявление.

В Порто те ще подпомогнат отделение в болница “Санто Антонио”. Роналдо и Мендеш ще дадат 15 легла за интензивно лечение, вентилатори, монитори и друго оборудване. Трите отделения ще бъдат кръстени на Роналдо и Мендеш.

“Бихме искали да им благодарим за инициативата. Тя е много полезна, защото страната се нуждае от всякаква помощ”, се казва в изявление на болниците.

Въпреки че в Португалия има регистрирани “само” 2 362 случая и 29 жертви, далеч по-малко отколкото в Италия и Испания, здравната система на страната вече е под голямо напрежение. По време на интервю за телевизия TVI в понеделник, премиерът Антонио Коща заяви, че държавните болници на страната имат 1142 вентилатора, а частните са с допълнителни 250. Правителството купи още 500 вентилатора и 4 млн. маски от Китай. “Здравната система никога няма да изпусне от контрол ситуацията”, каза той.

Този път новината е истина, за разлика от предишната свързана със звездата. Тя бе, че той ще преобразува хотелите си на болници.

Португалия обяви извънредно положение в сряда и ограничи контактите на местното население.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -