Фернандо Вердаско
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ролан Гарос извади Вердаско заради коронавирус

Фернандо Вердаско няма да бъде допуснат до участие в Ролан Гарос от организаторите на турнира. Причината е положителна проба за коронавирус. Вердаско обаче изрази възмущението си от решението на организаторите, тъй като той вече е изкарал болестта и след това си е направил редица тестове, всички отрицателни.

За случая разкри самият тенисист в социалните мрежи. „През август изкарах COVID-19, без да имам симптоми. Спазих всички протоколи за карантина, дадох два поредни отрицателни теста и се върнах на корта. След това съм правил още тестове, всичките отрицателни, включително преди Мастърса в Рим и турнира в Хамбург. Във вторник с екипа ми заминахме за Париж и бяхме тествани. Всички от екипа ми дадоха отрицателни проби, аз не. Разказах на организаторите за историята ми с вируса, но те отказаха да ми направят втори тест. На следващия ден се тествах в две различни лаборатории, като и двата резултата бяха отрицателни“, обясни испанският ветеран. Вердаско обаче няма да бъде допуснат до участие.

„Искам да сподели изключителното си разочарование и възмущение от организаторите на Ролан Гарос. Те ми отнеха правото да участвам в турнира, без дори да ми дадат възможност да си направя нов тест и да докажа, че резултатът от първия е грешен“, допълни Вердаско.

- реклама -