Връчване на акциите на ПФК Левски в Министерски съвет - 13.05.2020 © Copyright: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg imageslap@gmail.com +359 879 111 120

Рокади в „Напоителни системи“ и Агенцията по горите

От рокади в две ключови агенции беше белязан днешният ден. С нови шефове са „Напоителни системи“ и Агенцията по горите.

Атанас Мулетаров е новият изпълнителен директор на „Напоителни системи“, съобщиха от дружеството. Той е избран с решение на Съвета на директорите.

Мулетаров има дългогодишен опит в „Напоителни системи“. От 2011 г. до момента е бил директор на дирекция „Собственост и наеми“ в Централното управление на дружеството.

Инж. Стоян Тошев е новият изпълнителен директор

на Изпълнителната агенция по горите, съобщиха от ИАГ. Той заема мястото на досегашния шеф Филип Ковашки, който по думите на Агенцията напуска поста по собствено желание.

Инж. Тошев е магистър по „Горско стопанство“ от Лесотехническия университет. Началото му в сектора е като горски стражар в Държавно горско стопанство София. През 2011 г. постъпва в Регионална дирекция по горите-София, като последователно заема различни длъжности в системата.

От 2016 г. е зам.-директор на РДГ-София, а от месец май 2019 г. до момента е бил неин директор. Притежава допълнителна квалификация, специализации и курсове в областта на спътниковите технологии в инвентаризация на горите, оценка на щети при природни бедствия, оценка на ловни трофеи и други.

На 10 август служебният кабинет смени и шефа на Патентното ведомство. Днес доскорошният директор на институцията Таня Найденова даде пресконференция, като обвини кабинета, че заповедта за уволнението й е незаконна.

„В мое отсъствие, докато съм отпуск в чужбина, ми се събират нещата и се изнасят от кабинета ми. Аз дори не съм подписала заповед за прекратяване на моята дейност като председател“, разказа Найденова на пресконференция в БТА.

Заповедта за отстраняването ми е незаконосъобразна и ще я обжалвам, категорична бе тя. Уволнената шефка на Патентното ведомство научила от секретарката си, че е махната от поста.

„На мое място е назначена отново предишният председател на Патентното ведомство, която никога не е била назначавана от редовен кабинет. Предишния път тя беше назначена от правителството на Стефан Янев, и сега отново се назначава от служебен кабинет“, каза още Таня Найденова.

- реклама -