Рокада: Нов шеф в Агенцията за държавна финансова инспекция

Нов шеф в Агенцията за държавна финансова инспекция. Заместник министър-председателят и министър на финансите Людмила Петкова назначи Георги Йорданов за директор на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). От поста е освободена Илка Димова-Мазгалева.

Георги Йорданов има богат административен опит, придобит на експертни и ръководни длъжности.

От януари 2022 г. до момента е ръководител на звеното за вътрешен одит на Българската телеграфна агенция. През февруари 2020 г. е назначен за председател на ДКХ, а след закриването й е назначен за съветник на министъра на финансите до месец май 2021 г., след което се занимава с одитна дейност в реалния сектор. От 2014 г. до 2020 г. е началник на кабинета на министъра на финансите.

Бил е ръководител на Инспектората на Министерството на околната среда и водите. В периода от декември 2010 г. до април 2014 г. е държавен инспектор в Инспектората на Министерството на финансите, информира dariknews.bg.

От януари 2000 г. до октомври 2010 г. последователно заема длъжностите директор на Инспектората на Министерство на земеделието и храните и главен секретар на Национална служба за растителна защита. Професионалната му кариера започва през 1995 г. като данъчен инспектор в данъчната администрация в Плевен.

Вижте още:

- реклама -