Англия

Рой Ходжсън подаде оставка след срама от Исландия

Рой Ходжсън подаде оставка след изненадващата загуба на Англия от Исландия с 1:2 на осминафиналите на Евро 2016.

68-годишният треньор обяви решението си малко след края на мача.

„Крайно съм разочарован. Неприемливо е, че Англия си тръгва толкова рано. Вината за това е в мен и си тръгвам. С удоволствие бих останал още две години, но съм прагматичен човек, а във футбола е важен резултатът“.

Заедно с Ходжсън напускат и асистентите му Рей Люингтън и Гари Невил.

„Ние не постигнахме нищо, аз също. Играчите изпълниха всичко, което исках. Разполагаме с изключително талантлив състав, който се сражаваше за страната си. Те играха толкова, колкото им позволяваше съперникът. Надявам се, че със следващия треньор тези момчета ще постигнат успехи“.

За наследник на Ходжсън е сочен Гарет Саутгейт.

Гари Линекер: В Исландия вулканите са повече от футболистите

Бившият английски национал Гари Линекер беше повече от остър в коментара си за мача. Според него поражението на „трите лъва“ от Исландия е най-срамното в историята на отбора.

„Ние загубихме от страна, в която вулканите са повече от футболистите. Исландците играха отлично. Рой Ходжсън е порядъчен и достоен човек, но ние винаги ще го помним като треньора, който загуби от малка Исландия“.

Цитатът е от блога на Линекер в Туитър. Пак там той обяви, че Англия явно е решила да напусне Европа във всеки един смисъл, визирайки резултатите от рефендума за излизане на страната от Европейския съюз.

 

- реклама -